Saturday, July 4, 2015

Kesebersalahan


Assalamualaikum and hello there
I'm sorry for not updating for such a looong time and i'm so mean that the reason is not that I'm busy , I am truly sorry.
I felt unfair 

..........................................................

Sekarang, ada banyak style untuk menggayakan tudung.
Regardless tudung bawal or shawl
Abah saya pernah cakap, dia tak suka tengok gaya yang macam-macam tu sebab macam pakai tudung tak betul.
Dan ketika itu pun saya rasa perkara yang sama dan sedikit mengkritik.
Aihh. Tanpa saya fikir dalam hati, bahawa ada kemungkinan suatu hari nanti saya akan meminati gaya tudung yang macam-macam tu.

Certain orang bukan saja rasa benda tu bergaya tetapi juga mudah dan cepat.

Saya sungguh geram dengan diri saya yang dulunya sebab kritik tu, sebab sekarang saya pula yang rasa cara pakai tudung tu mudah and convenient.

.............................................................

In a nutshell, jangan share thoughts kita yang jahat-jahat, especially when it comes to kutuk mengutuk, kat orang lain. 
Sebab kita tak lain dan tak bukan macam tin kosong.eceh.

Buat ia jadi pengajaran diri, muhasabah diri saja.
Ya, muhasabah

Till we meet again :)



Thursday, May 21, 2015

Rant on judgemental


Aku pernah di'judge' hanya kerana aku bercakap tak pandang muka orang tu, sedangkan aku sedang bercerita pada ramai orang masa tu, and plus aku tak berapa kenal dia, and tbh aku memang janggal sikit dengan orang yang aku tak kenal. 

Aku pernah di'judge' macam poyo budak stf tkc sri putri sebab masa first encounter, aku speaking. 

Think these are silly reasons they're creating. 
And after all what they expect? 
Aku datang macam bidadari baik hati tersengih sengih nak pulihkan hubungan sebab aku dah buat salah kat mereka even though I don't consider myself as guilty in this case because sapa suruh mereka pandang macam tu? 
Aku tempa nama buruk?

Well, that's pretty unfair.
To live or not to live as people who kept worrying of what people is ranting about you?

Tak sanggup.

Hidup ni untuk siapa ? Sekian.