Thursday, May 21, 2015

Rant on judgemental


Aku pernah di'judge' hanya kerana aku bercakap tak pandang muka orang tu, sedangkan aku sedang bercerita pada ramai orang masa tu, and plus aku tak berapa kenal dia, and tbh aku memang janggal sikit dengan orang yang aku tak kenal. 

Aku pernah di'judge' macam poyo budak stf tkc sri putri sebab masa first encounter, aku speaking. 

Think these are silly reasons they're creating. 
And after all what they expect? 
Aku datang macam bidadari baik hati tersengih sengih nak pulihkan hubungan sebab aku dah buat salah kat mereka even though I don't consider myself as guilty in this case because sapa suruh mereka pandang macam tu? 
Aku tempa nama buruk?

Well, that's pretty unfair.
To live or not to live as people who kept worrying of what people is ranting about you?

Tak sanggup.

Hidup ni untuk siapa ? Sekian.


Wednesday, May 13, 2015

Aku nak travel


" Dan Allah menjadikan bumi untukmu sebagai hamparan.....

....agar kamu dapat pergi kian kemari di jalan-jalan yang luas"

Surah Nuh : 19-20

Dan apabila fitrah manusia sukakan kecantikan,
Pasti yang dicari , cantik yang tidak terperi.
Itulah , 
Lukisan Tuhannya :)


No doubt.
Aku nak travel !